Powered By Blogger

martes, 26 de mayo de 2015

Per llepar-nos els dits


El Museu de la Xocolata és un equipament dinàmic impulsat pel Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona, ubicat a l’antic convent de Sant Agustí, que presenta un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió com un element situat entre el mite i la realitat, entre les propietats medicinals i el seu valor nutritiu, que relacionen tradició amb futur i que formen part del nostre imaginari col·lectiu.


El Museu de la Xocolata es troba ubicat en un edifici històric que ja va tenir una relació amb la xocolata: al segle XVIII l’exèrcit borbònic era un fanàtic consumidor d'aquest producte, i segons les ordenances, la xocolata estava present en els menús de les acadèmies militars d'aquell segle: «Para desayuno de cada cadete y oficial de compañía se dará onza y media de chocolate con un cuarterón de pan...», i quan la tropa estava de guarnició a les casernes també es prenia usualment xocolata. El cos d’alabarders, la guàrdia personal del monarca, era anomenat, amb enveja, «los chocolateros», ja que en ser un cos mimat i d’elit, prenia molta xocolata.





Des de l’època dels descobriments a partir del segle XV, la xocolata ha tingut un paper dins del teixit econòmic i social de la Ciutat Comtal. D’aquesta manera, el port de Barcelona va actuar com a punt de partida del producte per a la seva comercialització i difusió per Europa.

Es troba adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.


Per a més informació: http://www.museuxocolata.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario